mocvara

četvrtak, 24.05.2012.

... meni



najdraza venecijanska festa je vogalonga manifestacija veslanja po venecjanu 30 km od S. Marca do S. Marca, oko otocica preko Canal Grande. Dole (dolje ?) van je slikica; ruta puta. Voga alla venecijana van je stajati va barki-ne sjediti i veslati sa jednim teskim ogroVnim veslom, koje nije vezano, nego samo naslonjeno na barku, pa tako pici 30 kmmmmmmmm. Uglavnom vogaju samo venesjani, ostali veslaju kako znaju i umiju

..... mmmmmmm da, jos da mi je bilo biti va helikopiteru ki je slikal ovu gornju sliku










Sve oko ove manifestacije mi je lijepo, jer je bucna, zvucna, sarolika, pobojana svim duginim bojama. Nacin na koji se odvija, izuzetno je opusten i razdragan, a bez ikakvog natjecateljskog duha, jer tu je jedino vazno-biti po mogucnosti sa nekim svojim osebujnim znakom pri cemu ne pozabiti zastavu. Stoga domisljati, na zadovoljstvo gledalaca, se obuku i preobuku u fantasticne bojne i ne samo, kombinacije. Prepuno gledaoca (ili gledalaca ?), koji se posjedaju po rivama, a domacini prnesu stolove i stolice iz kuce. Tu svatko svakoga glasno pozdrvlja, zivka, bodri, uz raznoliku muzicku potporu, tako z svakog kantuna nesto tresti-vristi-zvizdi-zvoni, a ne fale ni bande. Same barke su raznorazne po velicini i bojama, a sastav u njima, gotovo je nemoguce izbrojati kombinacije; stari-mladi-djeca-cure-penzici-muski-zemski-sve izmjesano-studenti-parovi pa sve izponova. Vrijeme kada se odvija; idealno, zadnja majska-ops svibanjska nedjelja kada jos nije pretoplo, iako redovno svi izgore. Ujutro nekako svi krenu-mo bjelokosci, a vratimo se rakova djeca, jer to se podrazumijeva kot prvo osuncanje. Ah da, a nezna se ki vise slika mi njih ili oni nas.

Prica prica da je nastala, vogalonga jel, 1974. g. Obozavam gradjanske inicijative, kada se javlja svijest da mozemo i sami nesto pokrenuti, a ne uvijek delegirati-cekati-njurgati. Dakle, grupa prijatelja, u znak protesta i brige zbog valova motornih barki u venecijanskoj laguni, organizira prvu vogalongu 1975. na kojoj prisustvuje cirka 500 barki sa 1.500 sudionika. Naravno, zelja je bila i da se sacuva tako jedinstven nacin veslanja voga alla veneziana.

Zanimljivo i kurtoazno se je prisjetiti da je u mocvari u 18. stoljeću bilo cca 18 tisuća gondola, a danas za turisticke svrhe, peCstotinjak. Lijepo, a nadasve i poucno, je vidjeti kako vogalonga raste, tako je 2007. g. prisustvovalo 1.550 barki sa cca 5.800 sudionika.

Ova je 2012. rekordna godina i iznad svih ocekivanja, 1.800 barki i 7.200 veslaca iz svkokuda. Tako da nije bilo dovoljno diploma ni raznih gadgeta za podjeliti ucesnicima, ali ce svima stici postom doma, tako je receno.






















































... mmmmmmmmm da, spritz je ovdeka pod obavezno, a ne razno















... kako se stavlja onaj "mali" jubito, falafala wave, a ovaj barbic na kraju filmica je jedan od osnivaca voge









- 15:26 - Komentari (12) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.05.2012.

AMERICA's CUP

VENEZIA 2012

mmmmmm da i meni dojde za plakati ca ga niman


al kad se sjetim nocasnjeg straha da ne finim z krevetom va mocvari i da mi se lampaDarij prestane ljuljati, onda slike vidin Fise nego dobre



































... ukradeno, a i slikano iz helikopitera














- 10:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 01.05.2012.

... Harlem globetrotters

predobri, fantasticni, zabavni, srcani i ne samo sportasi, nadasve profesionalni, mmmm da,
poneki i prezgodni HARLEMglobetrottersi ovih dana na turneji





















pahuljica bi za njima





- 21:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.